Glasovna pretraga kao nova funkcionalnost WEB-a

27% globalne populacije na Internetu koristi glasovnu pretragu na mobilnim uređajima, dok je 20% svih Google mobilnih upita upravo glasovno.

Kako funkcioniše glasovna pretraga u e-trgovini?

Glasovna pretraga funkcioniše bez bilo kakvog ručnog unosa kriterijuma za pretragu. Ako ste nekada koristili Google-ovu Aleksu ili Apple Siri onda ste već upoznati sa ovom metodom obzirom da glasovna pretraga za e-trgovinu funkcioniše na sličan način.

Glasovna pretraga koristi AI (veštačka inteligencija) prepoznavanje glasa i spaja tehnologiju sa lingvistikom kako bi se omogućilo ljudima da traže stvari bez kucanja. AI identifikuje reči i fraze koje osoba koristi, kao i foneme koji pomažu u razlikovanju jedne reči od druge. Jednostavnim klikom na ikonu mikrofona na uređaju ili računaru koji koristi, korisnik može pokrenuti glasovnu pretragu.

Glasovna pretraga kao nova funkcionalnost WEB-a

Zašto je glasovna pretraga dobra za e-trgovinu?

Kako sve više domaćinstava kupuje pametne zvučnike i/ili virtuelne asistente, upotreba glasovne pretrage se takođe povećava. Možda još važnije je povećanje broja ljudi koji pristupaju internetu sa mobilnih ili desktop uređaja i obavljaju kupovinu.

Neke od prednosti glasovne pretrage su:

  • Brže i lakše pretrage.

Skoro tri puta brže možemo izgovoriti traženu frazu nego je oktucati na standardnoj QWERTY tastaturi.

  • Pogodno za mobilne pretrage.

Preko 65% saobraćaja našeg WEB šopa dolazi preko mobilnih uređaja i očekivanja su da će se ovaj procenat u budućnosti povećavati. Mnogi korisnici smatraju ručno kucanje na mobilnom uređaju nezgodno a upotrebu glasovne pretrage poženjom opcijom.

  • Pogodnije za osobe sa invaliditetom

Osobe sa invaliditetom  kojima je upotreba tastature otežana, će istu manje koristiti kao sredstvo unosa podataka.

  • Prirodnija od kucanja

Glasovna komunikacija je prirodniji način verbalnog izražavanja od augmentativne i alternativne komunikacije

WEB shop computerland.rs je implementirao funkciju glasovne pretrage i ovo je prvi korak ka poboljšanju iskustva kupovine korisnika koji imaju invaliditete. U lakšem postizanju ovog cilja oslanjaćemo se na  moderne tehnologije i veštačku inteligenciju.