Web Retail Award je najveće takmičenje u regionu koje ocenjuje web prodavnice sa prostora Slovenije, Hrvatske i Srbije, s tradicijom dužom od 10 godina. Ove godine, Ecommerce Jam konferencija održana je u ljubljanskom Kinu Šiška, okupivši 242 web prodavnice koje su se takmičile za prestižne nagrade. Nakon niza inspirativnih predavanja, usledila je svečana dodela nagrada Web Retailer Award.

Jedna od ključnih novina ovogodišnjeg takmičenja bila je unapređena metodologija učestvovanja i odabira pobednika. Web prodavnice su morale prikupiti recenzije kupaca isključivo nakon izvršene kupovine, što je doprinelo povećanju kvaliteta prikupljenih ocena. U narednim koracima, web prodavnice su ocenjivane u dve glavne oblasti: zadovoljstvo kupaca i tehnička usklađenost prodavnice sa europskim standardima sigurne online kupovine.


Tri najbolje ocenjene web prodavnice iz svake kategorije uvrštene su među finaliste, a najbolje je birala međunarodna komisija vrhunskih ecommerce stručnjaka. U ovogodišnjem takmičenju, naša kompanija sa web prodavnicom computerland.rs postigla je izuzetan uspeh, osvojivši čak tri prestižne nagrade!

Computerland.rs se istakao osvajanjem Web Challenger Award, nagrade u kategoriji Consumer Tech, i Committee Award. Dodatna nagrada za Best Inspiration Leader-a pripala je našem kolegi Milošu Karaklajiću.

Uspeh nije izostao ni kompaniji Colby koja je članica naše grupacije koja je ove godine sa svojom web prodavnicom colby.si osvojila nagradu u kategoriji Consumer Tech za teritoriju Slovenije.


Ova izuzetna priznanja potvrđuju posvećenost i visok nivo kvaliteta usluga koje pruža naša web prodavnice. Sa brojnim konkurentima i izazovima na regionalnom tržištu, computerland.rs se istakao kao lider, postavljajući standarde u web prodaji i pružanju izvanrednog iskustva kupcima. Ove nagrade su ne samo priznanje za postignuti uspeh već i podstrek za dalji razvoj i unapređenje u svetu online trgovine.