Podrška besplatnoj PLAY školi programiranja

Kao kompanija posvećena podršci obrazovanju mladih i razvoju tehnoloških veština, prepoznali smo važnost podrške školama i naporima u stvaranju stimulativnog okruženja za učenje programiranja.

PLAY je besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednješkolce u kojima talentovani đaci koji pokažu interesovanje za programiranjem i đaci iz osetljivih društvenih grupa mogu besplatno da uče osnove i kasnije napredne kurseve programiranja u Unity, C# i Python. U školi se radi u malim grupama do 6 polaznika, jedan kurs traje dva meseca nakon čega za najbolje se organizuje naredni napredni kurs a škola prihvata nove polaznike. Na kraju svakog kursa završni rad je pravljenje video igre, a cilj škole je da obezbedi talentovanima ili onima koji nisu u mogućnosti da pohađaju ovakve škole, priliku da nauče više o pravljenju video igara kako bi ih to potencijalno usmerilo na buduće zanimanje unutar industrije video igara.


Ovakve inicijative,  pružaju priliku svim mladim ljudima da steknu osnovna znanja i veštine programiranja, bez obzira na svoje socioekonomsko poreklo ili finansijske mogućnosti. Škola podstiče kreativnost, logičko razmišljanje i timski rad, gradeći tako čvrste temelje za budući uspeh dece u oblasti tehnologije. Iris Mega će nastojati da u budućnosti bude stabilan partner i podrška PLAY školi.

Nema ograničenja po pitanju odakle su polaznici dokle god su iz ustanova u Srbiji. Svi zainteresovani mogu da se obrate na redakcija@play-zine.com kako bi se raspitali o narednom terminu ove besplatne škole i raspoloživom mestu.